Livet blir bättre

Livet blir bättre. - Kollar just nu på kanal 3 där det handlar om kändisars uppväxt som inte har varit den roligaste att vara med om. Jag sitter och gråter just nu i soffan!!

Sångerskan Jessica Andersson växte upp bland våld och missbruk i ett ständigt pågående fylleslag. Hör henne berätta hur allt vände i Livet blir bättre. Många barn växer upp med missbrukande föräldrar, en skamfylld erfarenhet de ofta döljer för sin omgivning. Men de är inte ensamma. Sångerskan Jessica Andersson växte upp i ett ständigt pågående fylleslag. Mamman lät familjen driva fritt medan hon flydde in i alkoholismens dimbankar. Ibland tvingades barnen att se hur mamman misshandlades, något som satte djupa spår i dem. Under en period mådde Jessica så dåligt att hon inte ville leva längre. I Livet blir bättre berättar hon om sina svåra minnen, men också om hur hon till sist kunde vända sina erfarenheter till styrka.

Jessicas mamma var grav alkoholist. Jessica och hennes syskon växte upp utan regler och rutiner, i ett ständigt pågående fyllekaos. Ofta fick de gå i smutsiga kläder och tigga mat hos grannarna. Det gick ibland så långt att syskonen såg sin mamma bli misshandlad av männen som söp hemma hos dem. Jessica tvingades att växa upp i förtid för att ta hand om sig själv. Det var först när 9-åriga Jessica kom till en fosterfamilj som hon förstod att det kunde finnas regler i en familj. Hon berättar att skolan och hennes bästis blev hennes trygghet. Trots detta kände hon under en period att hon inte ville leva. Det tog många år innan hon kunde vända smärtan till styrka, men idag lever hon ett lyckligt liv med egen familj. Jessica Andersson delar en smärtsam erfarenhet med tiotusentals svenska barn och vuxna: Att växa upp i ett missbrukarhem. I andra avsnittet av Livet blir bättre vill hon berätta för andra barn och vuxna att de inte är ensamma, att det finns ett hopp på andra sidan kaoset.


Fakta & Bild kommer från Tv3.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0